בעשורים האחרונים הם נכנסו לחיינו אריזות הקרטון למזון ומשקאות שהמוכר ביניהם הוא קרטון החלב.יתרונם של אריזות אלה הוא בשמירת איכות המזון, איכות הערכים התזונתיים ושמירת הטעמים לאורך זמן. כך אנו יכולים להיות בטוחים שהמזון שאנו אוכלים או שותים נשמר בצורה הטובה ביותר.
אריזות קרטוני המשקה עשויות משילוב של שכבות חומרים העשויים בעיקר מנייר (75%) ושכבות מגן העשויים מפלסטיק (20%) ומעט אלומיניום (5%), האריזה הרב שכבתית היא זו השומרת על טריות ובטיחות המזון שאנו צורכים.
היות והאריזה עשויה ממספר חומרים נדרש לה תהליך מחזור ייחודי, ייעודי לאריזות מסוג זה.
בסיום השימוש חשוב להשליך אריזות מסוג זה כמו: קרטוני חלב, שמנת מתוקה, אריזות גלידה, קרטוני מיץ ועוד לפח המחזור הכתום היות והם עשויים מחומרי גלם שניתן לעשות מהם מוצרים חדשים.
בתהליך המחזור מעבירים את קרטוני המשקה לתוף ענק וממלאים אותו במים לקבלת עיסת נייר.בתהליך זה נפרדים החומרים השונים המרכיבים את האריזה והנייר מופרד מהפלסטיק והאלומיניום.כעת ניתן ליצור דברים חדשים מהחומרים המופרדים, כל חומר בנפרד.
אריזות קרטוני משקה הנאספות מהפחים הכתומים ממויינות בנפרד מיתר החומרים, נכבשות לבאלות (קוביות גדולות) ובצורה זו הן עוברות למפעל מחזור ייעודי בחו"ל. נכון להיום עדיין לא קיים מפעל מחזור בישראל בו מתקיים תהליך ייחודי זה להפרדת החומרים.