שמפו הופך לאדנית? כן, זה קורה בתהליך המחזור. מדהים נכון?
הפלסטיק שינה את תרבות הצריכה בעולם ויש לו השפעה דרמטית על הסביבה ועלינו. הפלסטיק הוא חומר גלם שכיח ביותר בתעשייה, וכיום נעשה שימוש רחב בפלסטיק
בתעשיות רבות.
פלסטיק הוא שם כולל למגוון רחב מאוד של חומרים סינתטיים וחצי סינתטיים מעשי ידי אדם, תרכובות הנוצרות בתהליכי דחיסה שאפשר להעניק להם כמעט כל צורה רצויה – לרוב על ידי חימום והפעלת לחץ, כיום קיימים סוגים שונים של פלסטיק.
לפלסטיק יתרונות רבים, אך לפלסטיק חיסרון אחד משמעותי, נדרשות לו מאות שנים, אם בכלל, כדי להתכלות. פלסטיק הוא חומר מלאכותי שמיקרואורגניזמים אינם יודעים לפרק ולכן הוא שורד תקופות ארוכות מאוד. פסולת הפלסטיק אינה נעלמת, היא תישאר כאן עוד שנים רבות, זמן רב אחרינו, וחלק מהפלסטיק יתקיים לנצח. תופעה זו מובילה להררי אשפה עשויים מפלסטיק.
את רוב סוגי הפלסטיק ניתן למחזר!
תהליך המיחזור עצמו הוא די פשוט, האריזות שהתושבים מפרידים בביתם לפח הכתום ,נאספות בנפרד ועוברות למפעלי מיון. שם מפרידים את האריזות לסוגים שונים של פלסטיק, כך למשל אריזות פלסטיק קשיח מופרדות משקיות פלסטיק ומ-PET ( מיכלי משקה בעיקר ), כל חומר נכבש בנפרד לקוביות גדולות (באלות) ומשם הן מופנות אל מפעלי המחזור. במפעל המיחזור האריזות נגרסות לפתיתים, הפתיתים נשטפים ובתהליכי עיבוד הם עוברים גירעון והופכים לחלקיקי פלסטיק. חלקיקים אלו משמשים חומר גלם ליצירת מוצרים חדשים בתעשייה הישראלית למשל: אדניות, משטחי פלסטיק, דליים, כבלים לתקשורת ויריעות פלסטיק לתעשיית הבנייה והחלקאות.